Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Preporuke za rad hotela i iznajmljivača tijekom epidemije koronavirusa. Sukladno reaktivaciji određenih aktivnosti temeljem Odluke o prilagodbi rada za organizaciju hotelske i iznajmljivačke djelatnosti, Preporuke za rad istih možete preuzeti OVDJE

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Preporuke za rad turističkih agencija tijekom epidemije koronavirusa COVID-19. Sukladno reaktivaciji određenih aktivnosti temeljem Odluke o prilagodbi mjera za organizaciju djelatnosti turističkih agencija, Preporuke za rad istih možete pronaći OVDJE.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je nove Odluke:

  • od 11. svibnja ukida se zabrana privremenog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Dakle, za putovanje u drugi grad ili općinu više nije potrebno imati e-Propusnicu. Od ove Odluke izuzet je otok Brač.
  • od 11. svibnja mijenja se i Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja. Od 13. svibnja sva vježbališta i teretane mogu raditi, a bazeni od 18. svibnja. Omogućava se okupljanje do 40 osoba na jednom mjestu.

od 11. svibnja omogućen je i međugradski cestovni, te željeznički promet.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Preporuke za rad autoškola tijekom epidemije koronavirusa COVID-19, a možete ih pogledati OVDJE. U Preporukama se nalaze i pripadajuće upute.

 

(Izvor: HOK)

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za rad ugostiteljskih objekata, odnosno preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID-19. Cjeloviti tekst Preporuka pogledajte OVDJE.