Predstavljanje „Poduzetničkog impulsa 2015.“

poduzetnicki_impuls.jpg

poduzetnicki_impuls.jpgMinistarstvo poduzetništva i obrta u 2015. godini nastavlja s provođenjem Programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2015. Sve zainteresirane poduzetnike i obrtnike pozivamo na službeno predstavljanje Programa za Vukovarsko-srijemsku županiju, koje će se održati u srijedu, 04. ožujka, s početkom u 11 sati u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, Glagoljaška 27.

Riječ je o bespovratnim potporama za poticanje poduzetništva i obrta temeljem Strategije razvoja poduzetništva za razdoblje od 2013. do 2020. godine koju će provoditi Ministarstvo poduzetništva i obrta i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Mjere poticanja konkurentnosti poduzetništva i obrta definirane su kroz tri glavna programska područja i to: (1) Mikro i malo poduzetništvo i obrt, istraživanje i razvoj, poduzetničko okruženje (2) Operativni program konkurentnost i kohezija 2014-2020 i (3) Lakši pristup financiranju. Očekuje se da će ove godine prosječni iznosi potpore biti između 10.000,00 i 400.000,00 kuna, što ovisi o potencijalnom korisniku i namijeni sredstava.

Prošle godine iz ovoga Programa dodijeljeno je ukupno 126 potpora korisnicima sa područja naše Županije što nas svrstava na treće mjesto rang liste dodijeljenih potpora po županijama odmah iza Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Stoga pozivaju se svi poduzetnici i obrtnici sa područja Vukovarsko-srijemske županije na predstavljanje novih poticajnih mjera i uvjeta za prijavu.

Moglo bi Vas zanimati