Tri nova javna poziva za sredstva iz Poduzetničkog impulsa

Ministarstvo poduzetništva i obrta otvorilo je drugi krug javnih poziva za sufinanciranje projekata poduzetnika i obrtnika iz programa Poduzetnički impuls 2015. ukupne vrijednosti gotovo 14 milijuna kuna namijenjenih jačanju konkurentnosti prerađivačke industrije, jačanju konkurentnosti uslužnih djelatnosti te sudjelovanju poduzetnika i obrtnika na inozemnim sajmovima.

Za jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije u novom je krugu natječaja osigurano 8,37 milijuna kuna, a poduzetnici mogu ostvariti potporu od 50 tisuća do 400 tisuća kuna.

Njihovi projekti bit će sufinancirani u iznosu do 75 posto investicije za mikro i 50 posto za mala poduzeća.

Za jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti mikro i malim poduzetnicima te obrtnicima na raspolaganju je, pak, 5 milijuna kuna, a moguće je ostvariti bespovratnu potporu od 30 tisuća do 200 tisuća kuna i to u iznosu do 75 posto vrijednosti investicije.

Ministarstvo je otvorilo i novi javni poziv za sudjelovanje poduzetnika i obrtnika na međunarodnim sajmovima i sličnim manifestacijama, na kojem poduzetnici i obrtnici mogu ostvariti od 30 do 80 tisuća kuna za svoje predstavljanje na stranim tržištima, a sufinancirat će im se do 80 posto troškova.

Nove prijave za dodjelu bespovratnih sredstava za jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije, jačanje uslužnih djelatnosti i sudjelovanje na inozemnim sajmovima zaprimat će se isključivo od 20. srpnja do 3. kolovoza 2015.

Natječajna procedura izmijenjena je u odnosu za prošlu godinu pa će se ocjenjivati svi pristigli projekti, a potporu će ostvariti oni s najvećim brojem bodova.

Također, natječajna dokumentacija svedena je na minimum te je, osim ispunjenih prijavnih obrazaca, potrebna tek potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga.

Uz tri nova natječaja i dalje su otvoreni javni pozivi za sudjelovanje na domaćim sajmovima te cjeloživotno obrazovanje.

Prvi krug natječaja za jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije, jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti te sudjelovanje na inozemnim sajmovima bio je raspisan u ožujku ove godine, a ugovori o dodjeli potpora dodijelit će se u srpnju.

Moglo bi Vas zanimati