Niža cijena električne energije za sve obrtnike u Hrvatskoj

  • Sporazumima između područnih obrtničkih komora i HEP Opskrbe, obrtnicima iz cijele Hrvatske osigurana niža cijena električne energije

Zagreb, 15. travnja 2016. – Temeljem generalnog Sporazuma Hrvatske obrtničke komore (HOK) s HEP Opskrbom, danas su realizirani pojedinačni sporazumi između HEP Opskrbe i područnih (županijskih) obrtničkih komora, u okviru kojih će obrtnicima na području cijele Hrvatske biti osigurana niža cijena električne energije.

U ime područnih (županijskih) obrtničkih komora Sporazume o suradnji potpisali su predsjednici područnih obrtničkih komora, a ispred HEP Opskrbe direktorica mr. sc. Tina Jakaša dipl. ing.

Sporazumom između HOK-a i HEP Opskrbe, potpisanog krajem prošle godine u sklopu projekta Zajednička nabava HOK-ZNA, osigurana je pravna podloga za povoljnije uvjete opskrbe električnom energijom za sve članove Hrvatske obrtničke komore. Sporazumi s područnim obrtničkim komorama konkretizacija su dogovorene suradnje HOK-a i HEP Opskrbe.

Prilikom potpisivanja sporazuma s područnim obrtničkim komorama, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec je izjavio:

„Hrvatska obrtnička komora osluškuje potrebe svojeg članstva, koje je pokazalo veliki interes za povoljniju cijenu električne energije. Dokaz je to kako su obrtnicima povoljnije cijene energenata iznimno važan čimbenik za održavanje konkurentnosti na tržištu. Kroz projekt HOK ZNA namjera nam je omogućiti članstvu kvalitetnije i povoljnije poslovanje te osigurati poticajno poduzetničko okruženje, kako izmjenama zakonske regulative, tako i osiguravanjem raznih benefita i pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, s kojima Hrvatska obrtnička komora ima ugovore.“

HEP Opskrba koristi svaku priliku za uključivanje u projekte kojima se potiče rast i razvoj poslovanja malog i srednjeg poduzetništva te očuvanje bogate obrtničke tradicije na ovim prostorima. Iz tog razloga, uključila se u projekt Zajednička nabava – HOK ZNA, kojim će se olakšati poslovanje obrtnicima i značajno sniziti troškovi na njihovim računima za električnu energiju. Na primjeru jednog tipičnog obrtnika, s godišnjom potrošnjom 6.000 kWh, moguće je uštedjeti od 520 do 1.800 kuna, ovisno o trenutnom opskrbljivaču, odnosno je li obrtnik korisnik zajamčene usluge ili je odabrao opskrbljivača. Sama ušteda uvelike ovisi o visini i načinu potrošnje, a preciznu uštedu, svaki obrtnik najlakše će saznati pozivom na besplatan telefon 0800 5255.

U ime HEP Opskrbe, sporazum je potpisala direktorica, Tina Jakaša, koja je tom prigodom izjavila:

„Iznimno sam zadovoljna što se HEP Opskrba uključila u projekt Zajednička nabava – HOK ZNA i dobila priliku pružiti obrtnicima povoljnije uvjete opskrbe električnom energijom na području cijele Republike Hrvatske. Veseli me što ćemo na ovaj način dati svoj doprinos poslovanju obrtnika i nižim računima za električnu energiju i olakšati im poslovanje. Ovom suradnjom dokazujemo da HEP Opskrba, osim dobrih ponuda za velike kupce, ima i tržišno najpovoljnije uvjete za male i srednje poduzetnike, čime im dodatno pomaže da budu konkurentni u svom poslovanju. Željela bih iskoristiti priliku i pozvati sve obrtnike, bez obzira jesu li već kupci HEP Opskrbe ili će to tek postati, da predaju zahtjev za Ugovorom na internetskoj stranici HEP Opskrbe ili putem besplatnog telefona 0800 5255.“

Hrvatska obrtnička komora okuplja gotovo 77.000 obrta koji čine respektabilan udio u gospodarstvu Republike Hrvatske pa je povećanje konkurentnosti članova, kroz uštede koje će ostvariti, mjerljiv doprinos u ukupnim gospodarskim aktivnostima.

HEP Opskrba, vodeći opskrbljivač na tržištu električne energije u RH, svakodnevno jamči pouzdanu i sigurnu opskrbu energijom. Više od 68.500 kupaca kategorije poduzetništvo i kućanstvo prepoznalo je ponudu HEP Opskrbe kao najbolju, a tvrtku kao ozbiljnog i sigurnog partnera. U prilog tome govore i rezultati neovisnog istraživanja Saveza za energetiku Hrvatske, prema kojem HEP Opskrba na tržištu nudi najbolji omjer cijene i kvalitete pružene usluge.

Moglo bi Vas zanimati