GRADONAČELNIK PENAVA NAZOČIO SASTANKU S OBRTNICIMA IZ CIJELE HRVATSKE

U prostorijama Udruženja obrtnika Vukovar, održan je radni sastanak Udruženja obrtnika Hrvatske na kojem su prisustvovali gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodni suradnju Josip Ivančić i viša stručna suradnica za obrtništvo Grada Vukovara Andreja Matić

Na sastanku je bio prisutan i predsjednik Hrvatske gospodarske komore, gospodin Dragutin Ranogajec, a  razgovaralo se o stanju obrtništva u gradu, potporama Grada Vukovara namijenjenim obrtništvu, prednostima ulaganja u Vukovaru u odnosu na druga područja u Republici Hrvatskoj, a bilo je govora i o projektima Grada Vukovara „Obrtnička ulica” i Projekt brendiranja: oznaka kvalitete „VRHUNSKO VUKOVARSKO”.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je potpore koje Grad Vukovar nudi obrtnicima i gospodarstvenicima, a radi se o 15 mjera za što je iz proračuna Grada Vukovara izdvojeno 6 milijuna kuna u protekle dvije godine. U navedene potpore uključen je i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara koji osigurava 5 milijuna kuna te tako dolazimo do ukupnog iznosa od 11 milijuna kuna koje se izdvajaju u ovu svrhu.

„Obrtnicima iz cijele Hrvatske prezentirali smo gospodarstvene mjere Grada Vukovara u segmentu potpora obrtnicima. Upravo ti ljudi kažu da je provedba mjera dobre i vrlo poticajna, a upravo takve pohvale su kruna našeg rada i zalaganja na ovom području”, rekao je Penava.

Predsjednik Udruženja obrtnika Vukovara Dražen Zovko rekao je kako je otvorena i mogućnost suradnje vukovarskih obrtnika s obrtnicima iz drugih dijelova Hrvatske te naglasio kako u Vukovaru trenutno postoji 566 obrta, a potpore koje Grad Vukovar nudi trebale bi dodatno osnažiti otvaranje obrta u gradu.

Zovko je zaključio kako najbolje prolaze ugostitelji i hotelijeri, a u zadnje vrijeme rastu i obrti uslužnih djelatnosti.

Na Trgu Republike Hrvatske upriličena je podjela i kušanje tradicijskih specijaliteta koje su za građane grada Vukovara pripremili obrtnici iz cijele Hrvatske, a pridružio im se i gradonačelnik Penava te predsjednik pa su tako podijeljene prve ovogodišnje mandarine iz neretvanskog kraja, porcije čobanca, kolača od domaćih šljiva, mogla se kušati domaća rakija, vino i likeri, a gosti iz Kaštela pripremili su tradicionalnu salatu od hobotnice koja je izazvala veliko zanimanje okupljenih. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Moglo bi Vas zanimati