GRADONAČELNIK PENAVA NAZOČIO SASTANKU S OBRTNICIMA IZ CIJELE HRVATSKE

U prostorijama Udruženja obrtnika Vukovar, održan je radni sastanak Udruženja obrtnika Hrvatske na kojem su prisustvovali gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodni suradnju Josip Ivančić i viša stručna suradnica za obrtništvo Grada Vukovara Andreja Matić

Na sastanku je bio prisutan i predsjednik Hrvatske gospodarske komore, gospodin Dragutin Ranogajec, a  razgovaralo se o stanju obrtništva u gradu, potporama Grada Vukovara namijenjenim obrtništvu, prednostima ulaganja u Vukovaru u odnosu na druga područja u Republici Hrvatskoj, a bilo je govora i o projektima Grada Vukovara „Obrtnička ulica” i Projekt brendiranja: oznaka kvalitete „VRHUNSKO VUKOVARSKO”.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je potpore koje Grad Vukovar nudi obrtnicima i gospodarstvenicima, a radi se o 15 mjera za što je iz proračuna Grada Vukovara izdvojeno 6 milijuna kuna u protekle dvije godine. U navedene potpore uključen je i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara koji osigurava 5 milijuna kuna te tako dolazimo do ukupnog iznosa od 11 milijuna kuna koje se izdvajaju u ovu svrhu.

„Obrtnicima iz cijele Hrvatske prezentirali smo gospodarstvene mjere Grada Vukovara u segmentu potpora obrtnicima. Upravo ti ljudi kažu da je provedba mjera dobre i vrlo poticajna, a upravo takve pohvale su kruna našeg rada i zalaganja na ovom području”, rekao je Penava.

Predsjednik Udruženja obrtnika Vukovara Dražen Zovko rekao je kako je otvorena i mogućnost suradnje vukovarskih obrtnika s obrtnicima iz drugih dijelova Hrvatske te naglasio kako u Vukovaru trenutno postoji 566 obrta, a potpore koje Grad Vukovar nudi trebale bi dodatno osnažiti otvaranje obrta u gradu.

Zovko je zaključio kako najbolje prolaze ugostitelji i hotelijeri, a u zadnje vrijeme rastu i obrti uslužnih djelatnosti.

Na Trgu Republike Hrvatske upriličena je podjela i kušanje tradicijskih specijaliteta koje su za građane grada Vukovara pripremili obrtnici iz cijele Hrvatske, a pridružio im se i gradonačelnik Penava te predsjednik pa su tako podijeljene prve ovogodišnje mandarine iz neretvanskog kraja, porcije čobanca, kolača od domaćih šljiva, mogla se kušati domaća rakija, vino i likeri, a gosti iz Kaštela pripremili su tradicionalnu salatu od hobotnice koja je izazvala veliko zanimanje okupljenih. 

Moglo bi Vas zanimati