Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore izradila Nacrt prijedloga Kodeksa za računovođe

Hrvatska obrtnička komora uputila je Agenciji za zaštitu osobnih podataka Nacrt prijedloga Kodeksa za računovođe, kojim želi urediti pravila za računovodstvenu struku u Hrvatskoj s ciljem pojednostavljenja poslovanja za svoje članove koji obavljaju računovodstvene i knjigovodstvene usluge.

Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore prihvatio je 29. svibnja 2018. godine Nacrt prijedloga Kodeksa te se očekuje pozitivno mišljenje Agencije.

Korak je ovo naprijed za unapređenje postojećeg stanja tržišta računovodstvenih usluga u RH, objedinjenje rješenja za mnoge probleme u praksi te svakako potvrda kvalitete rada Hrvatske obrtničke komore u svrhu zaštite rada svojih članica. Kodeks će propisivati načela postupanja (stručnost i odgovornost, povjerljivost, poštenje, informiranost korisnika usluga te istinitost), kao i ostale stavke koje se odnose na povredu Kodeksa te načine prihvaćanja Kodeksa.

U nastavku možete pronaći Nacrt prijedloga Kodeksa za računovođe, a eventualne prijedloge unaprjeđenja istog možete dostaviti na financije@hok.hr, najkasnije do 11. lipnja 2018. godine

Podsjećamo da od 01. srpnja 2018. godine stupa na snagu oslobođenje obračuna i plaćanja doprinosa za šume za sve poduzetnike sa prometom manjim od 3.000.000,00 HRK.

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore i dalje intenzivno radi na rasterećenju poslovanja za računovođe i računovodstvene servise pa se očekuje usvajanje još pozitivnih propisa koji će omogućiti jednostavnije poslovanje.

Moglo bi Vas zanimati