Besplatni seminar NORME ZA RAST VAŠEG POSLOVANJA

Hrvatska obrtnička komora za obrtnike organizira besplatni seminar NORME ZA RAST VAŠEG POSLOVANJA, koji će se održati 11. listopad 2018. u prostoru HOK Ilica 49, Zagreb.

Na seminaru predstavit će se predavač iz SBS (Small business standards – The European association representing SMEs in standardisation) koji će govoriti o normama i uključenosti poduzetnika EU u njihovu primjenu kao i o važnosti primjeni normi u poslovanju poduzetnika na zajedničkom tržištu.

Stručnjaci iz Hrvatskog Zavoda za normizaciju predstavit će prednosti primjene normi putem povećanja razine sigurnosti proizvoda i procesa, čuvanja zdravlja i života ljudi te zaštite okoliša, promicanja kvalitete proizvoda, procesa i usluga, osiguranja svrsishodne uporabe rada, materijala i energije, poboljšanja proizvodne učinkovitosti, ograničenja raznolikosti, osiguranja spojivosti i zamjenjivosti te otklanjanja tehničkih zapreka u međunarodnoj trgovini.s

Predstavnik Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta predstavit će javni poziv Uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 14. svibnja 2018. godine do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 38 milijuna kuna.

U drugom dijelu seminara proći ćemo sve korake CE procesa potrebne za stavljanje proizvoda na tržište, kao i primjere pojedinih normi te prednosti certificiranja proizvoda do tržišta EU.

U prilogu dostavljamo program i prijavnicu, a prijavu možete ispuniti i na Internet stranici SBS & HOK Seminar https://goo.gl/forms/qNoXe0vEBilhs7Yd2

Za dodatna pitanja kontakt: andjelko.vojvoda@hok.hr, tel.:01/4806661

Moglo bi Vas zanimati