UVAŽEN ZAHTJEV HOK-a: Otvoreni dodatni granični prijelazi sa Slovenijom za prijevoznike

Sukladno ranijim dogovorima donesene su promjene i otvoreni su dodatni granični prijelazi za pogranične registarske oznake. Novost je da svi prijevoznici bez obzira na registarsku oznaku, a prema mjestu utovara ili istovara u pograničnim županijama, također mogu koristiti niže navedene granične prijelaze.

Prijevoznici koji obavljaju teretni prijevoz nosivosti iznad 7,5 tona mogu koristiti granične prijelaze ako imaju utovar ili istovar u županijama:

  • GP Rupa i Pasjak za županije: Istarsku, Primorsko-goransku, Ličko-senjsku i dalmatinske županije (Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku)
  • GP Dubrava Križovljanska, Trnovec i Mursko Središće za županije: Međimursku i Varaždinsku,
  • GP Lupinjak i Razvor za županiju: Krapinsko-zagorsku

Također, za tranzit kroz Republiku Sloveniju prema Austriji i Italiji moguće je koristiti i granične prijelaze Rupa i Pasjak za Istarsku, Primorsko-goransku, Ličko-senjsku i dalmatinske županije (Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku).

Jedan od zahtjeva HOK-a na brojnim sastancima u resornom ministarstvu bio je upravo prijedlog da se granični prijelazi otvore za što veći broj domicilnih teretnih vozila.  

Izvor: HOK

Moglo bi Vas zanimati