130 GODINA ORGANIZIRANOG OBRTNIŠTVA U VUKOVARU

Udruženje obrtnika Vukovar u subotu, 26. rujna 2020. godine, održalo je svečanu sjednicu povodom obilježavanja 130 godina organiziranog obrtništva u Vukovaru. Sjednica se održala u Gradskom muzeju Vukovar – dvorcu Eltz, a na istoj su sudjelovali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik obrtničke komore Primorsko-goranske županije Dalibor Kratohvil, gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj pri Vukovarsko-srijemskoj županiji Marko Vorgić, ravnateljica Gradskog muzeja Ruža Marić, te prijatelji iz drugih udruženja obrtnika i županijskih obrtničkih komora kao i vukovarski obrtnici.

Na svečanoj sjednici predstavljena je rekonstruirana zastava Prve sveobće obrtničke zadruge u Vukovaru iz 1890. godine i knjiga pod naslovom „130 godina organiziranog obrtništva u Vukovaru“. Osim toga, na sjednici je Gradu Vukovaru uručena plaketa za poticanje razvoja obrtništva, a Obrtničkoj komori Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskoj obrtničkoj komori plakete za poticanje razvoja obrtništva u Vukovaru. Vlasnici obrta koji obavljaju tradicijske djelatnosti primili su zahvalnice za očuvanje ovih djelatnosti. Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec Udruženju obrtnika Vukovar uručio je povelju HOK-a za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija.

Nakon svečane sjednice organiziran je obilazak muzeja kojem su se pridružili prijatelji iz Zagreba koji su biciklima i motociklima doputovali u Vukovar.

Moglo bi Vas zanimati