SURADNJA SINJSKIH I VUKOVARSKIH OBRTNIKA “Sinj diše za Vukovar i to se vidi na svakom koraku”

Obrtnički sporazum o profesionalnoj i prijateljskoj suradnji dodatan je zalog i gospodarska poveznica Sinja i Vukovara koji su ujedno i Gradovi prijatelji nešto više od deset godina

Predsjednici Udruženja obrtnika Sinja i Vukovara, Nikola Pavić i Dražen Zovko, potpisali su danas u sinjskoj Gradskoj vijećnici sporazum o profesionalnoj i prijateljskoj suradnji ovih dviju gospodarskih institucija.

Svečanom potpisu sporazuma nazočio je sinjski gradonačelnik Miro Bulj, zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac te predsjednik Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije Ivan Gotovac. Obrtnički sporazum o profesionalnoj i prijateljskoj suradnji dodatan je zalog i gospodarska poveznica Sinja i Vukovara koji su ujedno i Gradovi prijatelji nešto više od deset godina.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj kazao je kako u Vukovaru i okolici živi dosta ljudi s područja grada Sinja te kako i sam ima mnogo prijatelja i rodbine u gradu Vukovaru kojeg na neki način osjeća svojim. Podsjetio je i na značajan doprinos kojeg su Sinjani dali u Domovinskom ratu i na nekadašnjeg zapovjednika Sajmišta Ivicu Poljaka Sokola.

– Grad Vukovar naš je prijateljski grad, a Grad Sinj bit će prijatelj obrtnika. Najveća gospodarska mjera je radno mjesto i zato obrtnici zaslužuju naklon do poda. Ova suradnja treba prerasti u razmjenu iskustava, ali i znanja koje može potaknuti dodatan razvoj Sinja i Vukovara. Stavljam vam se na raspolaganje i nadam se da ćemo se viđati što češće – kazao je Bulj.

Okupljene obrtnike pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac koji je izrazio zadovoljstvo što je ovog puta tema sastanka obrtništvo i gospodarstvo.

– Mi smo Gradovi prijatelji već dugi niz godina, a zbog te veze održana je i Sinjska alka u Vukovaru. Nadam se da ovaj potpis neće ostati samo mrtvo slovo na papiru i vjerujem, da će vaša Udruženja uistinu surađivati međusobno. Grad Vukovar je snažno krenuo naprijed i donio mjere za poticanje gospodarstva, dva milijuna kuna smo izdvojili za obrtnike – kazao je Sušac.

Izjavu o mjerama prekinuo je gradonačelnik Miro Bulj koji je kazao da će Sinj za svoje obrtnike izdvojiti tri milijuna kuna, što je izazvalo zadovoljstvo kod prisutnih obrtnika i njihova predsjednika Nikole Pavića koji je kazao da do sada nisu imali neku suradnju s Gradom, ali se nada da napokon ista kreće u pravom smjeru.

Predsjednik vukovarskog Udruženja Dražen Zovko kazao je da su zbog ove izjave gradonačelnika Bulja već postigli mnogo i prije samog potpisa sporazuma.

– Prvi put sam u Sinju, nadam se ne i zadnji. Sinj diše za Vukovar i to se vidi na svakom koraku. Na tragu ove suradnje s gradom nadam se da će se ista nastaviti i na polju obrtništva. Mi imamo 600 obrtnika, a prije par godina smo imali tek 400. Smatram da su mjere koje grad Vukovar izdaje za obrtništvo pogodile i nadam se da će u tom smjeru krenuti i Sinj – kazao je Zovko.

Prije samog potpisa sporazuma okupljenima se obratio i predsjednik Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije Ivan Gotovac, koji je istaknuo da država ne može funkcionirati bez obrtnika.

– S politikom treba živjeti i surađivati, ali smatram da politika treba poštivati obrtnike više nego što to čini sada. Obrtnici su najzdraviji dio hrvatskog gospodarstva i država treba poduzeti sve preduvjete da nam se omogući nesmetan rad – zaključio je Gotovac.

Moglo bi Vas zanimati