Predstavnici obrtnika iz Bosne i Hercegovine u posjetu HOK-u

U radni posjet Hrvatskoj obrtničkoj komori stigli su Željko Babić, predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine te Nedžad Nuhanović, predsjednik Obrtničke komore Tuzlanskog kantona.

Iskazali su interes za iskustva Hrvatske obrtničke komore u pružanju usluge organizacije polaganja majstorskih ispita budući  HOK u području daljnjeg obrazovanja za potrebe obrtništva skrbi o provedbi majstorskih ispita (imenuje ispitne komisije, obavlja uvid u provedbu ispita i izdaje majstorske diplome), provedbi ispita o stručnoj osposobljenosti te ostalim oblicima cjeloživotnog obrazovanja u području obrtništva. Voditeljica odjela obrazovanja pri HOK-u, Mirela Franović, predstavila im je aktivnosti koje su poduzete kroz niz godina kako bi razvili sustav koji će adekvatno odgovoriti na zahtjeve obrtništva.

Predsjednik Obrtničke komore Tuzlanskog kantona, Nedžad Nuhanović, istaknuo je da im je veliko praktično znanje i iskustvo koje HOK ima u provođenju obrazovanja obrtnika iznimno vrijedno te zahvalio na ponuđenoj suradnji.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec, zahvalio je gostima na iskazanom interesu te poručio kako ćemo im sa zadovoljstvom pomoći prenošenjem iskustava u unaprjeđivanju strukovnog obrazovanja.

S gostima se razgovaralo i o sudjelovanju na međunarodnim i domaćim sajmovima koje je iznimno otežano u pandemiji COVID 19. Istaknuta je važnost sajamskih izložbi koje su prilika obrtnicima i poduzetnicima za predstavljanje svojih proizvoda te razmjene znanja, mišljenja i iskustava. Obostrano je izražena nada da će se situacija s koronakrizom uskoro smiriti te da će ponovno obrtnici nesmetano moći nastupati na sajmovima koji su alat za dodatnu promociju i razvoj suradnje.

Izvor:HOK

Moglo bi Vas zanimati